زن تحت چه شرایطی می تواند طلاق بگیرد؟

به طور کلی، طلاق به اراده مرد انجام می شود. اما مواردی نیز وجود دارد که زن حتی با وجود عدم رضایت مرد، می تواند درخواست طلاق بدهد. در این مقاله قرار است شرایطی را ذکر کنیم که تحت آن، زوجه می تواند با مراجعه به دادگاه، درخواست طلاق نماید. اما در هر صورت بهتر است زن از طریق یک وکیل مجرب برای طلاق، امور حقوقی طلاق را پیگیری کند.

 

غیبت زوج

طبق ماده 1029 قانون مدنی، اگر مرد بیش از 4 سال غیبت داشته باشد، حق طلاق برای زن ایجاد می شود.

عسر و حرج زن

طبق ماده 1130 قانون مدنی، اگر ادامه زندگی مشترک برای زوجه با مشقت همراه باشد، او می تواند از دادگاه خانواده، تقاضای طلاق نماید. این مورد، از مهم ترین و فراگیرترین موارد برای درخواست طلاق زوجه است. مواردی که عسر و حرج ایجاد می کنند عبارتند از: محکومیت مرد به حبس بیش از 5 سال، ابتلاء مرد به بیماری های صعب العلاج، ترک زندگی مشترک از سوی مرد، اعتیاد به مواد مخدر و ضرب و شتم.

عدم پرداخت نفقه

اگر زن بتواند عدم توانایی مرد در پرداخت نفقه و یا امتناع او را از پرداخت آن در دادگاه اثبات نماید، دادگاه، زوج را مجبور به طلاق می کند و در صورت اجرا نکردن حکم توسط او، دادگاه یا نماینده دادگاه اقدام به جاری کردن صیغه طلاق خواهد کرد.

زن وکالت بلاعزل طلاق داشته باشد

اگر در شروط ضمن عقد، حق طلاق برای زن قید شود، در هر زمان از زندگی مشترک، زن می تواند درخواست طلاق بدهد.

به دلیل طولانی بودن پروسه ی طلاق، پیشنهاد ما رجوع به یک وکیل طلاق با تجربه است تا بتواند در کمترین زمان ممکن، امور مربوط به آن را برایتان انجام دهد.

فعال در زمینه : بدون دسته بندی
لطفا سوالات و نظرات خود را با ما در میان بگذارید
نام و نام خانوادگی
تلفن تماس
شرح کوتاه موضوع یا نظر شما